Посета Дому старих у Кули
24. novembra 2011.
У помен Иви Андрићу
7. decembra 2011.

Месец књиге

У организацији Културно-просветне заједнице општине Кула и ове године је, 51.пут по реду, одржана акција ” Месец књиге”.
Поводом ” Месеца књиге” био је расписан литерарни и ликовни конкурс у којем су ученици наше школе вредно и активно учествовали са великим бројем радова на слободну тему. Њихова маштовитост, труд и оригиналност били су запажени и за сваку похвалу, а међу њима је било и награђених радова. На литерарном конкурсу, у категорији млађи узраст, треће место освојила је Лана Ђајић, ученица 5.разреда, а похвалу је добила Гаја Бракус, 3.разред. У старијем узрасту похвалу за своју песму ”Детињство” добила је Јелена Медић, 7.разред. Међу најуспешнијим ликовним ствараоцима нашао се Вања Трифуновић, ученик 3.разреда, који је освојио друго место, а похвалу је добила Марија Недић, 5.разред. Селектори задужени за вредновање радова малих-великих песника и уметника били су Љепосава Кривокапић, професор српског језика и Андрија Шарановић, академски вајар. Они су имали посебно леп, али и тежак задатак-изабрати најбоље од најбољих.
Централна свечаност и додела награда уприличена је 03.12. 2011. у Народној библиотеци у Сивцу. У име организатора свим присутнима добродошлицу је пожелела Радмила Матијашевић њ,управник библиотеке у Сивцу. Гости су били песници Милан Мрдаљ и Мошо Одаловић који су својим песмама унели ведрину и насмејали како децу, тако и одрасле. Нису штедели стихове да на духовит начин приближе најмлађима неке занимљиве тренутке из свог детињства. Ни деца нису остала ”дужна”, па су они храбрији рецитовали, певали, имитирали и измамили аплауз. Награђени су представили свој таленат и склоност ка лепој речи читајући своје радове. Том приликом су показали да знају ”зрело” да размишљају, али и да маштају, и то своје маштање преточе у стихове и приче. Сви присутни су могли да уживају у ликовним радовима који су били истакнути у изложбеном простору библиотеке.
Тако је, уз осмехе и дечију игру као основ њиховог стваралаштва, завршено још једно традиционално дружење.
Поносни смо на наше ученике и честитамо им на постигнутом успеху!