Прослава дана школе у Новој Црвенки
8. novembra 2011.
Борба против болести зависности дрогама реци не !!!
14. novembra 2011.

Дан школе

У уторак, 8. новембра 2011. године наша школа је прославила јубилеј, 30 година рада и постојања. Како је ово за нас био важан и посебан дан, тако смо га и прославили- пажљиво припремљеним целодневним дружењем, весело, раздрагано, уз песму и игру.Тога дана су приређене три приредбе: за ученике 1, 2, и 3. разреда у 11 часова, за ученике 4, 5, и 6. разеда у 13 часова, а ученици 7. и 8. разреда су присуствовали свечаној академији.
Програм приредби је водио изврсни водитељски пар-Јелена Медић, ученица седмог разреда и Филип Фаћол, ученик осмог разреда, који су блистали демонстрирајући нам своје вештине говорништва. Приредбе су биле тематски исте, али опет програмски различите- у складу са узрастом ученика. Приредбе су биле у знаку накад и сад- приказ наше школе пре 30 година и сад. На самом почетку, после поздрава и речи добродошлице, ученици наше школе су извели драмски приказ историјата наше школе. Овим путем су сви били информисани о оснивању школства и прве школе у Црвенки, о двема школама, претходницама садашње, које су носиле имена песника- Јован Јовановић Змај и Бранко Радичевић. Рецитовале су се и певале неке њихове песме, преиспитивали су се старији ученици и учили су млађе о великим делима реформатора српског језика и правописа-Вука Караџића. На шаљив и интересантан начин су приказане и садашње прилике у нашој школи. Ученици из Нове Црвенке су за најмлађе ученике припремили веома интересантну драматизацију народних прича. Ученици трећег разреда су се вредно бавили Вуковим сакупљачким радом народних умотворина и део тога су веома сликовито и верно дочарали. Наше славље је песмом и игром употпунила ритмичка секција Денсинг квин која је настојала да дочара атмосферу некадашњих игранки и упореди их са данашњим журкама, а громки аплауз који су добили најбоља је потврда да су то одлично урадили. Ни ово славље не би било целовито без песме школског Хорића који је извео две предивне нумере. Представници фолклорног ансамбла Дома културе Црвенка су за ову прилику извели две игре за које су били награђивани на такмичењима.
Поводом обележавања овог дана у школи је био расписан ликовни и литерарни конкурс на тему „Моја школа“ на којем су ученици показали завидне резултате, а за исте су и били награђени. Тако су се међу најлепшим литерарним радовима у старијем узрасту издвојили радови следећих ученика: 1. место Лана Ђајић В/2 2. место- Бојана Ђуровић В/1 3. место Вања Хорват ВИ/2 , а међу млађим ученицима награђени су: 1. место- Владана Шиповац 2. место Јована Марић ИВ/3 и 3. место Марина Чудић ИВ/3 Сликом су најбоље одговорили на задату тему следећи ученици: старији узраст 1. место 2. месето и 3. место а од најмлађих. 1. место су делиле Сара Таталовић ИИ/1 и Дуња Бубања ИВ/3 2. место и 3. место Аљоша Матошевић ИИ/1.
Свечана академија, са почетком у 18:30, уприличена је за све важне и драге госте и пријатеље наше школе. Свечаност су својим присуством увеличали бивши и садашњи радници наше школе, пензионери, представници месне и локалне заједнице, родитељи, као и ученици 7. и 8. разреда. По доласку су добили беџеве посебно израђене за ту прилику, а од бројних идеја за изглед беџа најбољу је предложила ученица седмог разреда Јелена Медић. Гости су се присећали својих школских дана, дружили, уживали у програму, а бројним аплаузи нису изостали. Овом приликом је показано да нису заборављени они који су некада били део наше школе, али више нису међу нама.
Након академије гости су дружење и сумирање утисака наставили у школској зборници уз закуску.
И овога пута наша школа је показала одличну организацију и велику колегијалност. У припреми су несебичну подршку давали сви, од ученика до директора. Вредно се радило, а најважније-аплаузи и насмејана и задовољна лица су највећа награда.

Ostavite odgovor