Срна у Летњој научној школи ИС  Петница

Европски дан језика
25. septembra 2020.
Нина у Тршићу, на наградном путовању  
28. septembra 2020.

Срна у Летњој научној школи ИС  Петница

Ученица 8. разреда Срна Батинић, заслужено је протекле недеље боравила у Истраживачкој станици Петница.Наиме, на основу постигнутих резултата током свог осмогодишњег школовања и интересовања која показује у областима науке и технике, она је похађала образовни вишедисциплинарни програм ИС Петница под називом  Летња научна школа (ЛНШ).

Циљ програма ЛНШ  је да се ученицима помогне да развију вештине посматрања и закључивања, технике прикупљања података и чињеница, способност аргументације и комуникације, као и спремност за непрекидно учење и обогаћивање знања и искуства. Ученици се подстичу да мисле слободно, да размишљају логички и критички и да сарађују са колегама из различитих култура и земаља.

Поред научног рада ученици су имали времена за одмор и дружење, па су тако током свог боравка у Петници, између осталог, обишли Ваљево, које је у непосредној близини, Петничку пећину и Петничко језеро.

Срна истиче да боравак у Петници представља драгоцено и веома значајно искуство за њу  током којег је стекла велики број другова из свих крајева Србије али и Црне Горе са којима се нада да ће остати у контакту.