Predavanje udruženja „ Raskršće“ o narkomaniji: „Prestani pre nego što počneš“

Školski zimski turnir u mini –rukometu
7. decembra 2013.
Izložba likovnih, literarnih i digitalnih radova „IGRAJ BEZBEDNO“
18. decembra 2013.

Predavanje udruženja „ Raskršće“ o narkomaniji: „Prestani pre nego što počneš“

sbn_171213U utorak, 17.12.2013. god. sa početkom u 12.00 časova, u  kino-sali,   za učenike 7. i 8. razreda organizovano je predavanje o narkomaniji pod nazivom “Prestani pre nego što počneš“.

Predstavnik udruženja „Raskršće „ iz Novog Sada, govorio  je  učenicima  koji su bili  prisutni  o  opasnostima  i posledicama konzumiranja narkotika.

Uz video-prezentaciju, učenici su imali prilike da čuju koji se narkotici najčešće upotrebljavaju, od čega se počinje i kakve su posledice. Veoma pažljivo su slušali kako dolazi do stvaranja zavisnosti i o teškoćama izlaska iz sveta droge.

Istog dana, sa početkom u 17.00 časova, održano je i predavanje za roditelje  na istu temu. Roditelji su mogli da čuju koji su sve faktori u porodici preduslovi za ulazak adolescenata  u narkomaniju, kako da prepoznaju promene ponašanja kod svog deteta i kako i kome se obratiti za pomoć. Ovo veoma korisno predavanje trebalo bi da čuje svaki roditelj jer je narkomanija veliki problem koji zahvata sve članove porodice i društva .

Svake godine u našoj školi, na inicijativu PP  službe i direktora škole, održi se bar jedno predavanje na ovu temu, kao  i radionice na ČOS-ovima, u saradnji sa odeljenskim starešinama 8.razreda.