Пројекат “Играј безбедно” – наш скромни допринос
29. decembra 2013.
Завршна манифестација „Енергија је свуда око нас 2013“
22. januara 2014.

Завршна свечаност пројекта „Играј безбедно“

odigraj_bezbedno_050214У суботу, 18. јануара 2014. године одржана је завршна конференција пројекта „Играј безбедно“ коју је реализовао ЦЕРМЕС под покровитељством Министарства за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације. Конференција је праћена уживо путем live-streama широм целе Србије. Протеклих месеци је одржано такмичење на тему „Безбедност деце на Интернету“. Осим ученика из 42 основне и средње школе и једног центра за таленте који су пријавили своје екипе, такмичила су се деца и са појединачним радовима или су учествовала у анкетама из 159 школа, из 74 различита града. Од 498 укупно пријављених радова, награду је освојило 27 у категоријама кратки филм, презентација, ликовни и литерарни рад, постер и компјутерска игра, са укупно 56 аутора и коаутора радова.

Садржајно су сви истакли главне опасности које крије Интернет и показали да су данашња деца свесна шта све могу да очекују дописујући се на Facebook-у, играјући игрице или при покушају да познанства из виртуелног света пренесу у реалан живот. Пројекат „Играј безбедно“ је била још једна прилика да кроз сопствено искуство науче како да корачају правим путем.

Велики број наставника из наше школе се укључио у овај пројекат. Извештај о учесницима у овом пројекту и нашим активностима можете погледати на овом линку. Награђене радове можете погледати на страници наше школе.

Наставнице Јелена Керекеш и Оливера Крстоношић су водиле наше ученике на свечану доделу награда. Успех наше школе и наших ученика у овом пројекту је следећи:

– Друго место у категорији Компјутерска игрица
аутори: Лука Пикула и Дејан Јовановић
– Друго место у категорији Литерарни рад
аутор: Марија Егић
– Треће место у категорији Литерарни рад
аутор: Срна Сукур
– Друго место у категорији Ликовни рад
аутор: Никола Максимовић
_ Друго место у категорији Постер
аутор: Јована Ловрић
_ Награда за највећи број гласова добијених на Интернету у категорији Литерарни рад
аутор: Катарина Маравић
_ Најбољи у категорији Најактивнија школа – наставник
ОШ „Вук Караџић“ Црвенка, наставница Јелена Керекеш

Честитамо ученицима и наставницима!