Извештај са акције дан загрљаја вршњачког тима, у оквиру пројекта школа без насиља
29. marta 2011.
Продужени боравак
11. aprila 2011.

Рукометни турнир у Гакову

Под покровитељство Спортског савеза града Сомбора, стигао нам је позив од Основне школе ,,Лаза Костић,, из Гакова да будемо учесници рукометног турнира ,,Спортом против насиља,, Наша школа, ученици и наставници, радо се одазвала љубазном позиву и 01.04.2011. озваничила своје учешће на турниру.
Веома љубазни домаћини дочекали су учеснике трунира из Црвенке, Крушчића, Чонопље и Бездана.
Нашу школу представљала је наша рукометна репрезентација у саставу: Пена Марко, Швељо Милан, Потпара Милан, Тепић…, Кљајић Алекса, Славуљица Саво, Карановић Бранко, Џабасан Мирко, Медић Дејан, Медић Милан, Савић Марко, Стоканић Алекса, Латиновић Лука и Захородни Стефан заједно са предметним наставницама Данијелом Ловре и Станиславом Лучић.
Сам турнир почео је дефилеом спортиста, поздравним говором и напоменом на сам мото турнира ,,СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА,,
Пошто је слоган турнира био примамљив а ученицима наше школе више него познат, ВРШЊАЧКИ ТИМ је послао своју делегацију – Селак Милана и Драшковић Драгишу, на рукометни турнир заједно са наставницом Кристином Ковачевић. Припремљене су плакате за турнир као и део пропагандног материјала да се подели ученицима у Гакову и да се размене искуства у вези са програмом Школа без насиља. На жалост, Основна школа ,,Лаза Костић,, није у том пројекту па су им наша искуства и разговор са педагогом школе добро дошла, баш као и промотивни материјал који су Вршњаци припремили и понели. На видном месту су постављени плакати са порукама о ФЕР ПЛЕЈ игри и ФЕР ПЛЕЈ навијању.
Дружење је било лепо у Гакову, домаћини одлични, а нашим ученицима честитамо на ОСВОЈЕНОМ ПРВОМ МЕСТУ на турниру и не само то, пре свега им честитамо на понашању на терену, на поштовању противника и правила игре, на толеранцији и фер плеју. Тек кад је тако онда је турниру назив оправдан – СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА