Изложба П. Зорића, илустрована врата учионица, литерарни и ликовни конкурс

Извештај са дводневне екскурзије ученика 8. разреда
5. oktobra 2014.
Дечја ликовна колонија
7. oktobra 2014.

Изложба П. Зорића, илустрована врата учионица, литерарни и ликовни конкурс

izlozba_061014Дечја недеља је била, као и претходних година, пуна  разних активности у нашој школи, али што је најважније – пуна дечјег смеха , среће и радости .Имали смо пуно гостију из других школа, велики број родитеља, колега- сарадника али и значајних личности из друштвене заједнице који су се радо одазвали нашем позиву на дружење .

У  понедељак, 06.10. првог дана Дечје недеље, отворена је изложба афоризама Петка Зорића под називом „Може и овако“. Увек радо виђен гост у  нашој школи, Петко Зорић  је бивши радник наше школе ( наставник физичког васпитања ), атлетичар и писац.  Посебно  задовољство у току Дечије недеље приуштио је нама, одраслима, наш чика Петко  – светски путник, романтичар, ентузијаста,… а овог пута сурово реални афористичар. Имали смо прилику да уживамо у необичној поставци његових најновијих афоризама и да се изнова дивимо његовој духовитости и бритком уму и перу.Посебно су интересантни афоризми на тему ,,народних пословица,, обрађене духом данашњице. Уживали смо у читању а још ћемо више када књига његових афоризама угледа светлост дана.. Афоризми су били изложени у холу  испред зборнице  током целе Дечје недеље,  тако да су имали прилику да их прочитају  радници школе, родитељи као и гости.

Истог дана, у Дому Културе  у 10.00  часова,  за ученике нижих разреда изведена је дечија балетска представа ,,Лабудово језерце“  у извођењу АРСЛОНГА –  агенције за извођачку уметност из Београда.

Током дана, ученици и „мале „ и „велике „ школе  сређивали су своје учионице и паное  мотивима и причама, песмама које симболишу породицу… . На централним паноима у обе школе, били су изложени најуспешнији ликовни   и литерарни радови  на тему „Срећна породица „  (можете их погледати у галерији ).

Ученици су, такође , били активни и приликом  израде илустрација за улазна врата кабинета и учионица под називом „Врата мог света„. (неке од њих можете погладати у галерији ).

Кренули смо  и са хуманитарним акцијама:

„Деца –деци „ (сакупљање новчаних прилога ) и
–  сакупљање старе хартије које ће трајати током целе Дечје недеље.

Први дан  нам је прошао брзо, били смо задовољни  а чекао нас је уторак пун нових активности.

Фото галерије

Ликовни радови 06.10.2014. год.

Врата мог света 07.10.2014. год.

Изложба афоризама Петка Зорића 07.10.2014. год.