Izložba P. Zorića, ilustrovana vrata učionica, literarni i likovni konkurs
7. oktobra 2014.
Sportski susreti sa decom iz naše opštine
7. oktobra 2014.

Dečja likovna kolonija

likovno_071014Sunčan i topao utorak, osvanuo je kao poručen za Dečju likovnu  koloniju. Pod sloganom „Budi mudar –menjaj sebe„  naši vredni učenici – domaćini  sa nastavnicom Vesnom   oko 10 .00 časova spremno su dočekali svoje drugare iz drugih škola naše opštine .

Iz  OŠ „20.OKTOBAR„  su nam stigli drugari koje je predvodila nastavnica Kristina Kovačević,  iz Kule – učenici  OŠ „Isa Bajić„ i njihova nastavnica Valentina Labović kao i nastavnica likovne kulture Lidija Barna  – OŠ „Petefi brigada„.U likovnoj koloniji učestvovali su pored redovnih  učenika i učenici koji pohađaju nastavu po inkluzivnom programu. Naravno, nismo zaboravili ni neke od istaknutih umetnika naše opštine koji su se  rado odazvali pozivu i trudili se da prenesu deo svog umeća mlađim generacijama. Među njima su bili naši dragi saradnici i prijatelji škole:  Nataša Đuričković, Milenko Buiša  i  Josip Kler . .Četkice, palete, platno, dobra volja i sve je moglo da počne.

Uživajući u prijatnoj atmosferi  ispod krošnji drveća, učenici  i slikari  su  na platnu  stvarali prava umetnička dela. U pauzama su zastajali da se odmore uz kafu, pecivo i kolače pa nasatavljali  dalje družeći se sa decom. Ova likovna kolonija bila je otvorenog tipa, sve se odvijalo ispred škole te su i  prolaznici mogli da zastanu i posmatraju.

Na kraju dana kada se sve završilo, posmatrajući nastale  radove i zadovoljna dečja lica ,  mogli smo sa sigurnošću  reći da su svi ciljevi kolonije ostvareni. Neki od naših ciljeva bili su: razvijanje prijateljstva sa učenicima drugih škola iz naše opštine, izražavanje kreativnosti putem likovnog stvaralaštva, saradnja sa istaknutim umetnicima naše sredine, negovanje estetske kulture a iznad svega širenje dobrih vibracija  prema drugima kroz rad i stvaralaštvo.

Uživajte gledajći kako je sve bilo ….foto galerija

Ostavite odgovor