Изложба П. Зорића, илустрована врата учионица, литерарни и ликовни конкурс
7. oktobra 2014.
Спортски сусрети са децом из наше општине
7. oktobra 2014.

Дечја ликовна колонија

likovno_071014Сунчан и топао уторак, освануо је као поручен за Дечју ликовну  колонију. Под слоганом „Буди мудар –мењај себе„  наши вредни ученици – домаћини  са наставницом Весном   око 10 .00 часова спремно су дочекали своје другаре из других школа наше општине .

Из  ОШ „20.ОКТОБАР„  су нам стигли другари које је предводила наставница Кристина Ковачевић,  из Куле – ученици  ОШ „Иса Бајић„ и њихова наставница Валентина Лабовић као и наставница ликовне културе Лидија Барна  – ОШ „Петефи бригада„.У ликовној колонији учествовали су поред редовних  ученика и ученици који похађају наставу по инклузивном програму. Наравно, нисмо заборавили ни неке од истакнутих уметника наше општине који су се  радо одазвали позиву и трудили се да пренесу део свог умећа млађим генерацијама. Међу њима су били наши драги сарадници и пријатељи школе:  Наташа Ђуричковић, Миленко Буиша  и  Јосип Клер . .Четкице, палете, платно, добра воља и све је могло да почне.

Уживајући у пријатној атмосфери  испод крошњи дрвећа, ученици  и сликари  су  на платну  стварали права уметничка дела. У паузама су застајали да се одморе уз кафу, пециво и колаче па насатављали  даље дружећи се са децом. Ова ликовна колонија била је отвореног типа, све се одвијало испред школе те су и  пролазници могли да застану и посматрају.

На крају дана када се све завршило, посматрајући настале  радове и задовољна дечја лица ,  могли смо са сигурношћу  рећи да су сви циљеви колоније остварени. Неки од наших циљева били су: развијање пријатељства са ученицима других школа из наше општине, изражавање креативности путем ликовног стваралаштва, сарадња са истакнутим уметницима наше средине, неговање естетске културе а изнад свега ширење добрих вибрација  према другима кроз рад и стваралаштво.

Уживајте гледајћи како је све било ….фото галерија