Посета Дому старих пред новогодишње празнике

Физика у 3д анимацијама
18. decembra 2014.
Састанак тима за ,,Активну школу,,
24. decembra 2014.

Посета Дому старих пред новогодишње празнике

DSCF8882У основној школи ,,Вук Караџић,, постоји традиција да пред Новогодишње и Божићне празнике посећујемо Дом старих трудећи се да им,барем на један дан, пореметимо уобичајене активности и покушамо да улепшамо дан дечијом игром и радошћу.

Као и увек, лепо дочекани, ученици четвртог разреда (представници свих одељења)под руководством учитељице Зоре Гојковић,  омогућили су бакама и декама да уживају у приказаним деловима програма са прославе Дана школе. Представљени  су обичаји из народне традиције, мало се певало и играло, обучени у народне ношње. Ученици нису дошли празних руку већ су за поклоне донели украшене јелкице које су сами израдили, не би ли симболично улепшали простор у којима наши најстарији суграђани бораве.

Поклоне су понели и ученици са Грађанског васпитања јер су данима пре поласка и сами израђивали јелкице, али мало другачије од четвртака, уз помоћ своје наставнице Снежане Поткоњак.

Да би уопште стигли у Кулу у Дом за старе, помоћ у превозу пружио нам је Братислав Иванић, власник превозног предузећа Путоказ. Од срца му се захваљујемо што осећа исто што и ми и што је увек спреман да помогне.

Ни наставници се нису вратили празних руку – свако је почашћен штриканим,вуненим чарапама да у зимским данима, поред срца, угреје и ноге. Да су им срца пуна љубави и топлине у то смо се одавно уверили јер је емпатија и љубав коју наши ученици поклањају,потпуно несебична.

Фото галерија