Nabavka dobara u oblasi energetike nabavka dobara-električne energije za potpuno snabdevanje prema Tehničkoj specifikaciji (OPH: 0931000, električna energija)
3. februara 2015.
Opštinsko takmičenje iz fizike
8. februara 2015.

Državni nivo – DABAR

Dabar je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Njegov glavni cilj je povećanje interesovanje učenika za računarstvo i informatiku i namera da se pokaže da računar nije samo sredstvo za komunikaciju, pretraživanje interneta, obradu teksta, slušanje muzike i gledanje filmova. Računar je neiscrpan izvor zanimljivih logičkih problema, zbog čega rad na računaru nikada nije dosadan.

U ETŠ „Mihajlo Pupin” u Novom Sadu je 7. februara 2015. godine održan državni nivo Međunarodnog takmičenja iz informatičke i računarske pismenosti za 2014/2015. godinu „DABAR”.

Samo da se podsetimo da je na prethodnom nivou učestvovalo oko 17 000 učenikaiz osnovnih i srednjih škola, a njih 311 je prošlo na državni nivo i osvojilo bronzane medalje.

OŠ „Vuk Karadžić“ Crvenka je na ovom takmičenju imala 9 učenika u dve kategorije koje su vodile nastavnice Valentina Rutović i Jelena Kerekeš:

  • Vuk Batinić 5-2
  • Mila Stojičić 5-1
  • Milica Tomić 5-2
  • Lara Pandža 5-4
  • Dušica Trbović           6-4
  • Vukašin Škrbić           5-4
  • Jelena Maravić           7-2
  • Luka Miljuš 8-4
  • Luka Kerekeš           7-2

Hladno vreme i snežni putevi nas nisu sprečili da stignemo do Novog Sada i pokažemo šta znamo. Naša učenica Dušica Trbovićje stigla da odradi test iz fizike na opštinskom takmičenju i na vreme nam se pridruži na „Dabru” (na takmičenju iz fizike Dušica osvojila prvo mesto u kategoriji šestih razreda – vredno pomenuti).

Takmičenje se istovremeno održavalo u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kruševcu gde je učestvovalo 311 učenika osnovnih i srednjih škola od čega se oko 100 učenika takmičilo u Novom Sadu.

Prisutnim đacima puno uspeha su poželeli – Žolt Konja ispred škole domaćina i Milan Lukić, član Upravnog odbora takmičenja Dabar iz Kruševca.

Učenici Dušica Trbović i Luka Miljuš su osvojili srebrne medalje na ovom takmičenju.

Sponzori DABRA za našu zemlju su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Grad Kruševac. Najuspešnijim takmičarima biće uručeni tablet računari i druge vredne nagrade.

Tabelu sa rezultatima možete pogledati OVDE.

Učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima!