Eкскурзија 5.разреда Фрушка гора – Сремска Митровица – Засавица
7. juna 2015.
„Kултурно вече„ ученика ОШ „Вук Караџић“
8. juna 2015.

Разгледнице из Нове Црвенке

За школу у Новој Црвенки заиста се може рећи да је „школа по мери детета„ и то по мери сваког детета јер су бројне предности које она пружа ученицима.

Рад у малој групи  првенствено омогућава да свако дете, у сваком тренутку добија максималну пажњу и подршку учитеља.

Осим тога, школа се налази у веома лепом окружењу  што чини боравак у њој угодним и пријатним.Одсуство градске буке, чист ваздух  и често извођење наставе у природи  су оно у чему ова деца заиста уживају.

Мали број ученика олакшава примену различитих облика и метода рада, чинећи наставу занимљивом и динамичном,  те је лакше и дуготрајније усвајање знања.

Један од таквих примера је амбијентална настава. Ученици кроз непосредан рад , праћењем и бележењем долазе до потребних сазнања која су потпуна и трајна.

Ученицима из Нове Црвенке не само да је интересантан наставни прцес, већ су им омогућене и ваннаставне активности. Удружење грађана „Културни мозаик„ већ трећу годину остварује изузетну сарадњу са школом спроводећи  пројекат „Цела школа на сцени„ чиме  је свим  ученицима пружена могућност  да искажу своје глумачке способности. Ученици: Јелена Алексић, Марија Саболчки, Миодраг Ковачевић, Ћеклић Светислав и Зорана Којић су познати не само црвеначкој,  већ и публици многих градова у којима су са групом гостовали. Вести о њиховим наступима појављивале су се на страницама  часописа “Блиц „ и „Политика„ (http://www.naslovi.net/2014-05-12/politika/cela-skola-na-pozornici/9913390).

Новоцрвеначки  ученици не заостају ни када је спорт у питању .Иако је карате клуб почео тек ове године са радом при нашој школи , Миодраг Ковачевић, ученик 4. разреда , већ је остварио запажене резултате на такмичењима.

Сваког  јуна код нас се  организује  традиционално окупљање  и  дружење радника школе,  којим се, уз котлић,  обележава завршетак школске године.

Ово су само неки,  од много разлога, због којих  треба  да сачувамо школу у Новој Црвенки,  у којој  је, на жалост, сваке године све мањи број  ученика.

Позивамо вас да дођете у Нову Црвенку и посетите нашу школу, где ће вас увек љубазно  дочекати наши ученици са својом учитељицом Миленком Вуксановић.

Поздрав из Нове Црвенке !

Фото галерија