Представници Министарства просвете и компаније „АQUA VIVA“ у посети нашој школи

Литургија на Спасовдан
24. maja 2017.
Новости из наше библиотеке
27. maja 2017.

Представници Министарства просвете и компаније „АQUA VIVA“ у посети нашој школи

Представници Министарства просвете и компаније „АQUA VIVA“ посетили су данас нашу школу поводом реализације програма „Покренимо нашу децу „. Школа је укључена у овај програм који подразумева увођење свакодневне петнаестоминутне физичке активности за ученике од 1. до 4. разреда у циљу побољшања њиховог целокупног здравља.

Координатор овог пројекта за нашу школу  је учитељица  Зора Гојковић.  Она је у свим одељењима нижих разреда, још у фебруару 2017. године, спровела обуку и одржала презентације са вежбама и играма за ученике. Ђаци су радо прихватили овај начин физичке активности којим се побољшава кондиција, држање тела, концентрација и низ позитивних ефеката који се остварују.

Вођа тима који је дошао у посету је мр. физичких наука Горан Петровић, уједно један од покретача овог програма. У разговору са директором, психологом и наставницима физичког васпитања они су изразили задовољство оним што су видели у нашој школи. Наставник физичког васпитања Станислава Лучић са ученицима 3. разреда  је извела плесну кореографију на школском дворишту  а  учитељица Зора је приказала неколико свакодневних вежби које примењује на часовима. Желели смо да им покажемо још многе наше активности али због недостатака времена то ћемо урадити при следећем сусрету.

Након  боравка у „малој“ школи, гости су обишли  спортски терен у „великој „ школи и остали задивљени његовим изгледом. Посебно су су били одушевљени сазнањем да ученици сами саде и одржавају цвеће и чисте терен.

Желели смо да им покажемо још многе наше активности али због недостатака времена то ћемо урадити при следећем сусрету.

У галерији можете погледати фотографије и видео запис данашњих активности.

Фото галерија