Резултат литерарног конкурса за ученике основношколског узраста
29. novembra 2012.
31. рођендан школе ,,Вук Караџић,,
21. decembra 2012.

У посети Дому за старе у Кули

dom_za_stare_201212У четвртак , 20.12. 2012. група  ученика, наставника,  педагог и психолог  наше школе,  посетили су   кориснике Дома за старе  у Кули. Поред  техничке опреме и поклона, понели смо са собом осмехе и  лепо расположење, које смо желели да пренесемо на оне којима смо ишли у госте. Ту  су били: чланови драмске  и саобраћајне секције као и плесна група ,,Dancing  Queens „.

После речи добродошлице ,  ученици нижих разреда учитељице Наташе Грковић и Жанке Личине су одиграли драмски приказ ,, Један дан у школи ,, и својом глумом ,песмом и игром измамили осмехе на лица  пензионера. Звуци дечје песме и игре су их разгалили па су их аплаузом бодрили и захваљивали се . Наступале  су чланице плесне групе ,  чланови саобраћајне секције   и сви су  ширили дах   младости и лепоте  што је било довољно овим људима да се осете задовољно . Група ученика 7.разреда спремила је поклоне у виду медењака (урађених  на часовима Грађанског васпитања ) а тај мали знак пажње посебно је обрадовао баке и деке. Они су радосни кад год им неко испуни дуге старачке дане. Чланице новинарске секције разговарале су са некима од њих и потрудиле се да сазнају о начину живота у оваквој установи.

По  завршетку  програма , домаћини су нас почастили соковима ,колачима, бомбонама и још неко време провели смо у разговору  са њима, веома расположенима   и комуникативнима. Вратили смо се  у нашу школу радосни и испуњени јер је био  леп осећај   улепшати некоме дан малом пажњом која,  у ствари,   значи много .