Rezultat literarnog konkursa za učenike osnovnoškolskog uzrasta
29. novembra 2012.
31. rođendan škole ,,Vuk Karadžić,,
21. decembra 2012.

U poseti Domu za stare u Kuli

dom_za_stare_201212U četvrtak , 20.12. 2012. grupa  učenika, nastavnika,  pedagog i psiholog  naše škole,  posetili su   korisnike Doma za stare  u Kuli. Pored  tehničke opreme i poklona, poneli smo sa sobom osmehe i  lepo raspoloženje, koje smo želeli da prenesemo na one kojima smo išli u goste. Tu  su bili: članovi dramske  i saobraćajne sekcije kao i plesna grupa ,,Dancing  Queens „.

Posle reči dobrodošlice ,  učenici nižih razreda učiteljice Nataše Grković i Žanke Ličine su odigrali dramski prikaz ,, Jedan dan u školi ,, i svojom glumom ,pesmom i igrom izmamili osmehe na lica  penzionera. Zvuci dečje pesme i igre su ih razgalili pa su ih aplauzom bodrili i zahvaljivali se . Nastupale  su članice plesne grupe ,  članovi saobraćajne sekcije   i svi su  širili dah   mladosti i lepote  što je bilo dovoljno ovim ljudima da se osete zadovoljno . Grupa učenika 7.razreda spremila je poklone u vidu medenjaka (urađenih  na časovima Građanskog vaspitanja ) a taj mali znak pažnje posebno je obradovao bake i deke. Oni su radosni kad god im neko ispuni duge staračke dane. Članice novinarske sekcije razgovarale su sa nekima od njih i potrudile se da saznaju o načinu života u ovakvoj ustanovi.

Po  završetku  programa , domaćini su nas počastili sokovima ,kolačima, bombonama i još neko vreme proveli smo u razgovoru  sa njima, veoma raspoloženima   i komunikativnima. Vratili smo se  u našu školu radosni i ispunjeni jer je bio  lep osećaj   ulepšati nekome dan malom pažnjom koja,  u stvari,   znači mnogo .