Новогодишња посета ,,Плавој птици,,
25. decembra 2012.
Семинар о оцењивању ученика
23. januara 2013.

Дани информатике у школама Војводине 2012.

informatika_160113Дани информатике у основним и средњим школама Војводине се организују од 2005. године с циљем да подстакну процес информатизације наставе и да популаришу нове технологије у школским наставним и вананаставним активностима да би у догледно време рачунар постао један од основних алата у школама. Круна те манифестације је додељивање плакете „Стјепан Хан“ у име сећања на пионира увођења информатике у наставни процес, о чијем животу и раду је на завршној свечаности ове манифестације, 16. јануара 2013. године, на Природно-математичком факултету у Новом Саду говорио професор др Илија Ћосић (до недавно декан Факултета техничких наука у Новом Саду).

Овај пројекат је настао као резултат иницијативе која је потекла од Центра за развој и примену науке, технологије и информатике на Међународним симпозијумима “Технологија, Информатика, Образовање – за друштво учења и знања”. Уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање и културу прва манифестација је успешно реализована 2005. године. Целокупна активност је дала нове резултате и подстицаје у правцу унапређивања образовања у Војводини и оцењена веома високом оценом у просветној јавности као и од стране Покрајинског секретаријата за образовање

Наша школа је, као и сваке године, била учесник ове манифестације.

Ове године за успех постигнут и квалитетну реализацију курса на акредитованом семинару у оквиру потпројекта „Управљање одељењем и наставом путем еЛеарнинга у ванредним ситуацијама„ награђена је наставница Валентина Рутовић из наше школе (заједно са наставницом Јеленом Керекеш успешно савладала овај мукотрпан семинар).

Подсећамо да смо 2011. године били награђени као школа за велики допринос бази знања радовима својих професора у подпројектима Ревија образовних софтвера и Креативна употреба интерактивне табле, и да су појединачно награђене наставнице Татјана Миладиновић и Мирјана Сандић за своје учешће и допинос бази знања образовним софтверима прилагођеним употреби у раду са интерактивним таблама.