Извештај „зелених„ новинара са снимања емисије

Oпштинска такмичења – хемија и страни језици
4. marta 2018.
Општинско такмичење из техничког и информатичког образовања
10. marta 2018.

Извештај „зелених„ новинара са снимања емисије

Успех наших ученика на конкурсу „ЕКО ПРЕС 2018„ и квалитет послатих радова били су повод за гостовање екипе Радио Телевизије Војводине у нашој школи. Група ученика 5. и 7. разреда учествовала је у дечјој емисији  под називом „Питам се, питам“ а  тема емисије је била : “Обновљиви извори енергије„.

Наши другари  су  у школи  приказали моделе ветрогенератора које су израдили као и сјајне ликовне радове на ту тему. Након тога, у пратњи директора школе Наташе Ђерић и наставнице техничког образовања, Јелене Керекеш,  посетили смо  ветропарк у Кули, (први ветропарк у Србији), где су нас љубазно дочекали директор ветропарка г-дин  Владо Вујошевић и г-дин Зоран Бошковић. Они су нам дали много информација о производњи електричне енергије помоћу ветра  док смо стајали задивљени  ветрогенератором  висине скоро 200м и тежине око 500 тона, са елисама дужине 60метара!  Много корисних информација о обновљивим изворима енергије сазнали смо и од Иванов Марјана, професора Средње техничке школе „Михајло Пупин“, коју смо такође посетили. Ова школа  још од 2011.године производи електричну енергију помоћу соларних панела који су постављени на кров школе.

У нашој галерији погледајте неке детаље са снимања, а цела емисија биће приказана 07.04.2018. године на првом програму РТВ Војводина.

У емисији су учествовали:Срна Батинић, Јелена и Милица Алексић, Неда Бигић, Глигорије Гибуловић , Милош Буквић и Предраг Ђуришић .

 Гледајте нас и придружите нам се !                                                                 

Ваши „ЗЕЛЕНИ „ новинари

Фото галерија