Учешће наших ученика у манифестацији „Слатки дани„

Крос РТС –а „Кроз Србију“
11. maja 2018.
Друга награда на републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања
12. maja 2018.

Учешће наших ученика у манифестацији „Слатки дани„

По други пут је у нашем месту реализована манифестација „Слатки дани у срцу Бачке“  а наши ученици активно учествовали у програму.

Првог дан , 11.05.2018.године, у 16.00 часова одржана је интерактивна радионица  коју је водио песник Урош Петрови, а крајње интересантан и занимљив начин песник  је деци постављао питалице и причао загонетне приче. Урош Петровић је савремени песник чије књиге померају границе литературе због чега је добитник многих награда а уједно је и коаутор НТЦ система учења.

У суботу 12.05.2018. године, ученици су активно учествовали у програму који је почео око 12.00 часова. Уводним текстом „И издалека додјоше људи…“  почео је други дан свечаности.Школски хор отпевао је химну Црвенке.Ученици су извели колаж досетки и асоцијација на тему „Зашто сам слађи од слаткиша ?“након чега је опет наступио хор са песмом „Дванаест година„.Своје знање и умеће приказали су и фолклорна и ритмичка секција.Међу ликовним и лтерараним радовима на тему“Црвенка у царству слаткиша„ награђени су ученици:

1. место – Новак Радуловић, (2. разред)
2. место Димитрије Вукелић (1. разред),
3. место Анастазија Ромић (1. разред) и Нина Лупичевић (4 .разред).

Најбоље литерарне радове написали су:

1. место Вања Кукић (8.разред),
2. место Наталија Предовић (5.разред),
3. место Марија Корцеба (7.разред)
– и специјална награда Мила Јовановић (6.разред).

Похвалу је добила Ања Поповић (7.разред ). Хор је извео песму „Пукни зоро„а затим је на видео биму гледаоцима приказан део позоришне представе „Пепељуга„  у којој глуме ученици наше школе. У наставку програма приказана су постигнућа ученика и наставника наше школе у протеклом периоду. Програм се завршио изведбом музичке нумере „Пачји плес„ од стране ученика нижег узраста.

Фото галерија