Новогодишње дружење у Плавој птици
25. decembra 2011.
Реч библиотекарке
7. marta 2012.

Конкурс Свети Сава

Хладно зимско јутро, 27.јануар 2012 .Са звоника наше цркве чује се блажени звук звона.Као и сваке године ,прослављамо школску славу .На овај дан опет смо се подсетили вредности и значаја ,,светосавља ,, и ,, ускликнули ,, Св. Сави , заштитнику школства, писмености и духовности.
Свечана приредба , у Дому Културе, у 11.00 часова , за ученике нижих разреда , почела је ,,Светосавском химном,, а отпевали су је чланови школског хора.Чланови драмске и рецитаторске секције на интересантан начин приказали су лик и дело Св. Саве а песму ,, Свети Сава ,, извела је ученица ИИ разреда Сара Таталовић..Програм су водили : Јелена Медић , Маша Јововић и Филип Фаћол .Ученици 4-тог разреда учитељице Драгане Маравић извели су драматизацију неколико кратких прича из живота Св. Саве.Вера, воља и рад Светог Саве на напретку и развоју у духовном и световном животу треба да буду узор и ,,водиља ,, нашим ученицима. Представу је употпунила мултимедијална презентација јер су слике манастира , цркава и икона као и звуци инструментала пратили текст који су ученици говорили.
У 12.00 часова , у зборници школе, обављено је ломљење славског колача и предаја кумства.Уз мирис тамјана и светлост свеће , прошлогодишњи кум школе гдин Арваји Александар ,,предао,, је кумство новоизабраном куму гдину Егић Милану. Радници школе и представници ученика , заједно са свештеником и кумовима преломили су погачу и пробали ,по обичајима, славско жито.
За ученике виших разреда представа је почела у 13.00 часова.
Поводом конкурса који је организован , наши ученици су се потрудили да писаном речју и сликом покажу дивљење према делу и лику Св. Саве. Овом приликом награђени су :
Ликовни радови : 1. место – Лука Батинић и Милош Ловрић
2.место – Тамара Антовић
3.место – Марија Сарапа

Литерарни радови : 1.место – Јелена Медић
2. место-Тамара Славуљица
3.место- Снежана Лакета и Бојана Вукадиновић
Вера, воља и рад Светог Савена напретку и развоју у духовном и световном животу треба да буду узор и ,,водиља ,, нашим ученицима и зато поручујемо : ,, Свети Саво, подај нашој деци мира ,слоге и знања и огреј нам срца топлим зрацима Хиландарског сунца