Ученички парламент Основне школе ,,Вук Караџић,, Црвенка
20. decembra 2011.
Новогодишње дружење у Плавој птици
25. decembra 2011.

Још једна награда нашој школи

У петак , 23.12.2011.год. одржана је завршна манифестација пројекта ,, Енергија је свуда око нас,, у којем је учествовала и наша школа.
Акцију је организовао Центар за развој науке и технологије (ЦНТИ) , под покровитељством Покрајинског секретаријата за енергетику и Покрајинског секретаријата за образовање.
Циљ пројекта је био:
ü Подстакнути интересовања младе генерације за што ефикасније и рационалније коришћење енергије и природних ресурса ( Вода ,ветар, Сунце,биомаса…)
ü Подизати свест ученика о све већем значају ове теме
ü Истаћи важност њеног присуства у настави и ваннаставним активностима у основним школама
Ученици наше школе радо су се одазвали позиву за учешће и преданим радом допринели освајању вредних награда и значајног успеха.
У згради Владе Војводине, са почетком у 11.00 часова, организована је свечаност доделе диплома и награда за најуспешније радове.
Награђеним ученицима, наставницима и директорима школа поздравне речи упутио је Радослав Стриковић , покрајински секретар за енергетику. Потом се присутнима обратио проф. Др. Золтан Јегеш , покрајински секретар за образовање. Честитке је упутио и проф. Др. Слободан Попов,ЦНТИ.Сви они су веома похвално говорили о радовима ученика и труду који је уложен да се реализују.После извођења химне ,,Енергија ,, и наступа хора предшколских установа уследило је уручење награда а представници наше школе су били:
• У категорији литерарних радова ученик 6-2 одељења ,Вукашин Ђуричковић , који је
освојио ИИ место , са песмом ,,Рециклажа није гњаважа,, ( наставник Дубравка Делибашић ).
• У категорији мултимедијалних презентација :
И место – Огњен Трбовић (наст . Мирјана Сандић)
ИИ место – Ивана Комадина (наст. Валентина Рутовић)
ИИИ место – Милан Селак ( наст. Мирјана Сандић )
Ученици су поред диплома добили вредне награде: мултимедијални плејер МП4, дигитални рам за слике , соларни пуњач и електронску графичку таблу.
У категорији најуспешнијих ментора награђена је наст. информатике Мирјана Сандић.
По укупном квалитету и квантитету радова (оба се оцењују) наша школа заузела је ИИ место међу школама у Војводини са највише урађених мултимедијалних презентација (19) , највише литерарних радова (69) великим бројем ликовних радова (76) и бројем освојених награда.
Ученици нижих разреда ( И –ИВ ) учествовали су са ликовним радовима , док су виши разреди ( В-ВИИИ) поред ликовних, имали литерарне радове и мултимедијалне садржаје.
,,Резултати акције и пристигли радови охрабрују и дају наду да ће млади нараштај спремно дочекати изазове који су пред њима у погледу очувања Планете ,која припада не само нама,него и онима који тек долазе.У то име неопходно је ангажовање младих на овако важним питањима.,, рекао је проф . др . Слободан Попов.
Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо наставницима разредне и предметне наставе, као и свим учесницима који су радом и ангажовањем допринели још једном успеху наше школе.

РЕЦИКЛАЖА НИЈЕ ГЊАВАЖА

Рециклажа није гњаважа
од смећа пуна ми гаража.
Бациш кесу празну
па добијеш 5000 казну !
Људи канале смећем пуне
а пецароши се буне.
Природа више не блиста
ни река није чиста.
Од нервозе зуб ми се клати,
зашто флаше нису у канти ?
Природа је у самоћи
Треба природи помоћи !
Волим Земљу кад је плава
као Дунав ,као Сава,
јер рециклажа ње гњаважа.
( Песма Вукашина Ђуричковића којом је освојио 2.место у конкуренцији литерарних радова).