И предузетници и чувари своје околине

Били смо на екскурзији „Кроз Ђердапску клисуру“
30. septembra 2019.
У Народној скупштини
1. oktobra 2019.

И предузетници и чувари своје околине

Ученици који похађају радионице обогаћеног једносменског рада спровели су истраживање међу грађанима Црвенке о одлагању отпада који може да се рециклира. Након анализе анкете коју су  спровели,  закључили су да је највећи проблем ЕЕ (електрични и електронски) отпад за  који не постоји место одлагања а који се убраја у опасан отпад.

Наш мали допринос очувању околине, након разговора о овој теми, био је израда кутија за одлагање ЕЕ  отпада али и пластике, стакла и папира. Ученице су, током Дечје недеље, кутије однеле и поставиле у оближње маркете и кафиће а сакупљени материјал откупиће фирма за рециклажу за коју се одлучимо. Зарађена средства биће усмерена  на куповину потребног школског прибора или учешће у  добротворниим акцијама.

 Активности  су спроведене на часовима обогаћеног једносменског рада а поред компетенција о заштити околине, ученици овим путем развијају   предузетничке компетенције, естетичке компетенције и тимски начин рада.

Поштовани родитељи, ученици и суграђани, позивамо вас  да  ,заједно са нама,  сакупљате све врсте електронског и eлектричног отпада као што су празне батерије, пуњачи, делови електронских и електричних уређаја и слично и тиме  помогнете акцију наших ученика !