Међународни дан толеранције у нашој школи
16. novembra 2013.
Он-лине конференција о безбедности деце на интернету “Играј безбедно”
23. novembra 2013.

Национално такмичење “Играј безбедно”

igraj_bezbedno_201113Ове године ће се одржати национално такмичење „Играј безбедно“ на тему „Безбедност деце на Интернету“ које се спроводи уз покровитељство Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Сектора за електронске комуникације, информационо друштво и поштански саобраћај.

Такмичење ученика почиње 23.11.2013. и траје све до 25.12.2013. Могу да учествују и појединци и екипе. Ово није прича само за децу, већ и за одрасле. Играјмо се заједно. Све што желите да поделите са другима, поставите на страницу ризинице. Деца могу да креирају безбедно окружење само ако их велики науче како се то ради или ако пробуде истраживача у свом срцу да их поведе кроз безбрижно детињство у сигуран свет.

Учесници су ученици седмих и осмих разреда основних школа, средњих школа и центара за таленте у Републици Србији који ће се такмичити у седам различитих категорија:

1. за најбољу компјутерску игру, 2. Поwер Поинт презентацију, 3. литерарни састав, 4. ликовни рад, 5. фотографију/ кратки филм / музички спот, 6. постер 7.  најлепшу школску изложбу / најактивнију школу.

Радови треба да имају позитивну завршну поруку и да буду намењени вршњацима и родитељима, а са циљем информисања, повећања нивоа знања и стицања вештина препознавања опасности Интернета, развоја зависности, реакција на штетне поруке, процеса доношења одлука и прихватања ризика у вези понашања на Интернету. Главни нагласак треба да буде како креативно користити Интернет сервисе и ресурсе. Радови ће бити презентовани на сајту пројекта и на Фацебоок-у уз дискусије усмераване путем наших администратора. Слати их на адресу сајта http://www.igrajbezbedno.org до 25.12.2013. у 23:59х. Гласање траје до 10.01.2014. године на сајту и Фејсбуку пројекта.