Предавање удружења „ Раскршће“ о наркоманији: „Престани пре него што почнеш“

Школски зимски турнир у мини –рукомету
7. decembra 2013.
Изложба ликовних, литерарних и дигиталних радова „ИГРАЈ БЕЗБЕДНО“
18. decembra 2013.

Предавање удружења „ Раскршће“ о наркоманији: „Престани пре него што почнеш“

sbn_171213У уторак, 17.12.2013. год. са почетком у 12.00 часова, у  кино-сали,   за ученике 7. и 8. разреда организовано је предавање о наркоманији под називом “Престани пре него што почнеш“.

Представник удружења „Раскршће „ из Новог Сада, говорио  је  ученицима  који су били  присутни  о  опасностима  и последицама конзумирања наркотика.

Уз видео-презентацију, ученици су имали прилике да чују који се наркотици најчешће употребљавају, од чега се почиње и какве су последице. Веома пажљиво су слушали како долази до стварања зависности и о тешкоћама изласка из света дроге.

Истог дана, са почетком у 17.00 часова, одржано је и предавање за родитеље  на исту тему. Родитељи су могли да чују који су све фактори у породици предуслови за улазак адолесцената  у наркоманију, како да препознају промене понашања код свог детета и како и коме се обратити за помоћ. Ово веома корисно предавање требало би да чује сваки родитељ јер је наркоманија велики проблем који захвата све чланове породице и друштва .

Сваке године у нашој школи, на иницијативу ПП  службе и директора школе, одржи се бар једно предавање на ову тему, као  и радионице на ЧОС-овима, у сарадњи са одељенским старешинама 8.разреда.