„Културно вече“ ученика ОШ „Вук Караџић“
24. juna 2014.
Свечани пријем и додела лап топа ђаку генерације, Кула
1. jula 2014.

Наставничка екскурзија – Сарајево

ekskurzija_250614По завршетку   наставне године, у  уторак и среду, 24. и 25.06 .2014. год.  реализована је дводневна наставничка екскурзија   Сарајево –Вишеград.

Наставници су током боравка на екскурзији  били смештени у  хотелу  „Хајат„, који се налази у Старом граду, надомак Башчаршије.  Првог дана боравка  обилазили су  галавни град БиХ,  у коме је све било посвећено стогодишњици Сарајевског атентата.

Током дана,  група је обишла велики број знаменитости Сарајева и доживела дух  овог града у правом смислу те речи  (Инат кућа, Народни музеј, споменик Меши Селимовићу, Бегова џамија, Саборна црква Свете Тројице, Сахат –кула, Видиковац … .).

Незабораван  доживљај  је када из Старог града, преко Латинске ћуприје, пређете Миљацку, која је вековима  била и остала инспирација уметника, крочите  на Башчаршију и као да сте се вратили један век уназад. Богата архитектура, дух прошлог времена и мешавина оријенталне и хришћанске културе  чине  Сарајево  градом „севдаха„ ћевапи са кајмаком, урмашице  и баклаве  неизоставни су када сте у овом граду. Дан је брзо прошао а тек треба  видети Сарајево ноћу …

Другог дана, наставници су обишли Врело Босне, које се налази на Илиџи. На месту где настаје река Босна спајајући се од 30-так мањих извора у подножју планине Игман, настао је јединствен парк нетакнуте природе у коме се опушта и тело и душа.

У повратку  је  предвиђена и  посета Вишеграду, где су наставници обишли Андрић –град, туристички и културни комплекс настао по идеји Емира Кустурице, инспирисан  ликовима и делом  нобееловца Иве Андрића, чије се свечано отварање припрема на Видовдан.

Наши наставници  вратили су се са ове незаборавне екскурзије одушевљени и пуни утисака а о томе још боље сведоче фотографије које  су поделили са нама.

Фото галерија