Набавка добара у обласи енергетике набавка добара-електричне енергије за потпуно снабдевање према Техничкој спецификацији (OPH: 0931000, електрична енергија)
3. februara 2015.
Општинско такмичење из физике
8. februara 2015.

Државни ниво – ДАБАР

Дабар је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа. Његов главни циљ је повећање интересовање ученика за рачунарство и информатику и намера да се покаже да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова. Рачунар је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.

У ЕТШ „Михајло Пупин” у Новом Саду је 7. фебруара 2015. године одржан државни ниво Међународног такмичења из информатичке и рачунарске писмености за 2014/2015. годину „ДАБАР”.

Само да се подсетимо да је на претходном нивоу учествовало око 17 000 ученикаиз основних и средњих школа, а њих 311 је прошло на државни ниво и освојило бронзане медаље.

ОШ „Вук Караџић“ Црвенка је на овом такмичењу имала 9 ученика у две категорије које су водиле наставнице Валентина Рутовић и Јелена Керекеш:

  • Вук Батинић 5-2
  • Мила Стојичић 5-1
  • Милица Томић 5-2
  • Лара Панџа 5-4
  • Душица Трбовић           6-4
  • Вукашин Шкрбић           5-4
  • Јелена Маравић           7-2
  • Лука Миљуш 8-4
  • Лука Керекеш           7-2

Хладно време и снежни путеви нас нису спречили да стигнемо до Новог Сада и покажемо шта знамо. Наша ученица Душица Трбовићје стигла да одради тест из физике на општинском такмичењу и на време нам се придружи на „Дабру” (на такмичењу из физике Душица освојила прво место у категорији шестих разреда – вредно поменути).

Такмичење се истовремено одржавало у Београду, Нишу, Новом Саду и Крушевцу где је учествовало 311 ученика основних и средњих школа од чега се око 100 ученика такмичило у Новом Саду.

Присутним ђацима пуно успеха су пожелели – Жолт Коња испред школе домаћина и Милан Лукић, члан Управног одбора такмичења Дабар из Крушевца.

Ученици Душица Трбовић и Лука Миљуш су освојили сребрне медаље на овом такмичењу.

Спонзори ДАБРА за нашу земљу су Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Град Крушевац. Најуспешнијим такмичарима биће уручени таблет рачунари и друге вредне награде.

Табелу са резултатима можете погледати ОВДЕ.

Ученицима и наставницима честитамо на постигнутим резултатима!